Svensk forskare inblandad i bluffstudie om vaccin

Detta är en uppföljare på mitt tidigare inlägg om den lögnaktiga vaccinstudien som uppmärksammats.

Det har nu visat sig att Anders Ekblom, professor på Karolinska Institutet har medverkat i publikationer med bluffläkaren Wakefield. Det är dock inte det jag hade tänkt skriva om, utan snarare spekulationerna på Aftonbladets diskussionsdel som får en att tappa hakan. Det är minst sagt fascinerande att folk är så obildade i ett rikt land som Sverige, där vi har utbildning för alla.

De flesta kommentarerna är kritiska röster mot antingen vaccinet i sig eller de stora läkemedelsföretagen, för som vi alla vet är rikedom synonymt med ondska.

Kritiken mot vaccinet verkar handla till stor del om att ”vaccin är onaturligt”, även om få vill uttrycka det så. Jag tänker inte ens ta upp några exempel att bemöta för att det är så urbota korkat att leva i en bubbla där man tror att immunförsvaret och en kopp grönt té är lösningen på allt.

Kritiken mot läkemedelsföretagen handlar om att de tjänar pengar på att folk blir sjuka. Jag måste då ställa frågan, vad är det som är fel med att folk tjänar pengar på att rädda andras liv? Ska forskarna jobba gratis? De spekulationer om att läkemedelsföretagen kan ”köpa” vad som är rätt eller fel måste bevisas. Man kan inte häva ur sig vad som helst.

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att vaccinmotståndarnas argument inte vilar på en faktagrund överhuvudtaget, och att de i onödan utsätter sina barn för risker om de vägrar vaccination. När föräldrar gör ett aktivt val där konsekvensen blir att barnen riskerar drabbas av dödlig sjukdom kanske det är läge för socialtjänsten att gripa in? Till er som är emot vaccin, varför vill ni återinföra sjukdomar som inte längre behöver existera? Jag tycker det är en fullt rimlig frågeställning.

Annonser
Det här inlägget postades i Vetenskap och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s